Арсенал и Саутхемптън направиха феноменален мач на Емиратс, завършвайки при резултат

...
Арсенал и Саутхемптън направиха феноменален мач на Емиратс, завършвайки при резултат
Коментари Харесай

Арсенал възкръсна след луд мач в Лондон, но загуби две точки срещу Саутхемптън

Арсенал и Саутхемптън направиха свръхестествен мач на " Емиратс ", завършвайки при резултат 3:3 в дуел от следващия кръг на Висшата лига. Карлос Алкарас даде задатък на гостите след единствено 30 секунди. Тио Уолкът удвои задатъка на отбора си 13 минути по-късно. Габриел Мартинели понижи закъснение на " топчиите " в 20-а минута. Дуйе Чалета-Цар заби за трети път топката във вратата на " артилеристите ". Момчетата на Микел Артета обаче възкръснаха вълшебен, с цел да изравнят до 3:3 в границите на 120 секунди в края на мача. В продължението имаше още шансове за домакините, само че до надвит гол по този начин и не се стигна. 

Двубоят стартира много изненадващо, откакто домакините сбъркаха в отбрана, а Карлос Алкарас съумя да прониже Рамсдейл за 1:0. 

В 14-а минута нещата станаха още по-лоши. След нова неточност в средата на терена Тио Уолкът беше изведен на съвършена позиция и не остави късмет на Рамсдейл за 2:0. 

Шест минути по-късно Букайо Сака центрира чудесно и Габриел Мартинели съумя да понижи резултата на 1:2 след прекрасен удар с десния крайник.

В 26-а минута Аарън Рамсдейл на два пъти трябваше да отразява удари на нападатели на Саутхемтън, само че се оправи и в двата случая. Три минути по-късно домакините дадоха отговор с рисков удар с глава на Йодегор, който въпреки всичко бе неакуратен.

В добавеното време на първата част Габриел стреля с глава, само че неопределено. Канонадата продължи в последните секунди на частта, когато ударите към вратата на Саутхемптън следваха един след различен, само че до попадение не се стигна. 

Така пристигна 66-ата минута, когато след осъществяване на корнер Армел Бела-Кочап смъкна с глава топката към влезлия като запаса Дуйе Чалета-Цар. Хърватският бранител нямаше никакви проблеми и от непосредственост заби с глава топката за 1:3, а отбраната на Арсенал още веднъж се показа безобразно.

" Артилеристите " пробваха да реагират, като три минути по-късно Габриел Жезус пропусна да уцели вратата след удар от воле. Последва напън на Арсенал, като бяха блокирани рискови удари на Томас Партей и Букайо Сака.

Драмата обаче занапред предстоеше. В 88-а минута Йодегор матира Базуну с удар от отдалеченост, а единствено минута и половина по-късно пристигна и изравнителното попадение на Букайо Сака. 

В добавеното време Леандро Тросар нацели греда, а след него и удар на Нелсън беше блокиран. Домакините хвърлиха всичко напред, само че по този начин и не стигнаха до цялостен поврат. 

Ето и съставите на двата отбора:

Арсенал : Рамсдейл; Уайт, Холдинг, Габриел, Зинченко; Йодегор, Партей, Виейра; Сака, Жезус, Мартинели;

Саутхемптън : Базуну; Уокър-Питърс, Беднарек, Бела-Кочап, Перо; Уолкът, Уорд-Праус, Лавия, Елиунуси; Алкарас, Армстронг;
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР